Bienvenidos

dijous, 24 d’abril del 2014

CAMPIONAT D’EDATS – FINALS DE CATALUNYA A LA PINEDA.



Les fases territorials i provincials, ja quedaven enrere però no podem deixar d’esmentar un parell de noticies que han apareguts als mitjans de comunicació. Nosaltres ja n’érem sabedors i li donàvem una importància relativa; el CE Masdenverge ha passat a ser el club que més esportistes ha classificat de les Terres de l’Ebre i de la província, amb 11 classificats, per davant d’importants com el Tarragona, que amb la seva nombrosa escola d’escacs, classificava per darrera nostre a 6 jugadors. Nosaltres els darrers anys, sempre hem estat al voltant dels 5, 6 o 7 representants a les fases finals, sent un dels bons equips de la província, en segon lloc normalment, però aquesta vegada ja hem superat la xifra màgica dels 10 jugadors i desbancant a clubs importants. Aquest fet inusual fins ara, ens va obligar a portar a 3 monitors/delegats per a les funcions d’anàlisi i  preparació. Cal afegir també que, entre 3 i 4 jugadors, van estar apunt de poder entrar a disputar les finals de Catalunya, o sigui que fàcilment el nombre de participants a les finals encara hagués pogut ser més gran.
Dit això, hem de parlar de la final, que amb una participació de 399 esportistes d’arreu de Catalunya, els millors de cada província i de Barcelona, han disputat amb molt d’entusiasme totes les seves partides.
La sisena posició de Joan Buch, en categoria juvenil, va estar ben acollida. Tot i que en el seu dia va guanyar el campionat de Catalunya sub 10 i sempre ha fet bones classificacions, la categoria dels més grans, és molt complicada.
De la resta de participants, podem destacar a Arnau Fosch, que amb una 13è posició en categoria sub 12, d’un total de 91 jugadors, va fer un paper molt destacat, solament va perdre una partida de 9 disputades  i va tenir moltes possibilitats fins al darrer moment d’accedir a una millor classificació i quedar entre els esportistes amb diploma.
A la categoria sub 12, tots els jugadors que la van disputar, van tenir bon comportament, esportivament parlant, els Diego Zafra, Marc Salvadó i Andrea Sánchez, van fer un digne campionat, amb partides intenses i bons resultats.
Destaquem però, el bon comportant en general, la bona labor dels monitors, Robert, Anselm , Carlos i manolo des de casa convalescent del seu trencament de teló d'Aquill, l’harmonia que en tot moment va imperar entre tot el nombrós grup.
La classificació final de l’apartat equips, també ens va donar bon sabor de boca, assolint un 6è. lloc del total d’equips de Catalunya.

La competició en sí, ha estat molt bona i tenim clar que el proper any, amb un poc més de bagatge pel que fa a pràctica en competicions, ens podrà donar millors fruits i pujar un esglaó més pel que fa a resultats.

Josep Maria Aloma












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada